شرکت تعاونی کشتی سازی تلاش بندر عامری

قرارداد 65 میلیون دلاری سالویج بین ایران و ترکیه امضا شد

چهارشنبه ۱۰ آذر ۱۳۸۹
0
قرارداد 65 میلیون دلاری سالویج بین ایران و ترکیه امضا شد
قرارداد 65 میلیون دلاری سالویج بین ایران و ترکیه امضا شد زرگترین قرارداد سالویج در منطقه خاورمیانه برای خارج سازی 7 فروند شناور مغروق در خور موسی صبح امروز بین ایران و ترکیه در تهران به امضا رسید. 
 قرارداد خارج سازی هفت فروند شناور مغروق در خور موسی به ارزش 65 میلیون دلار بین تایدواتر از ایران و شرکت ks ترکیه به امضا رسید. 
بهزاد اتابکی ، مدیرعامل شرکت تایدواتر در این جلسه با اشاره به سابقه قرارداد سالویج که از سال 85 بین سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت تایدواتر به امضا رسید افزود: تایدواتر با توجه به امتیازاتی که داشت در مناقصه بین المللی که از طرف سازمان بنادر برگزار گردید، برنده این قرارداد شد. 
به گفت اتابکی تجربه سالویج در بین شرکت های ایرانی بسیار کم بود و برای خارج سازی شناورهایی که در دوران جنگ بر اثر اصابت موشک و یا اژدر غرق شده بودند نیاز به تکنیک های بین المللی بود و لذا سازمان بنادر تاکید داشت تایدواتر شریک خارجی داشته باشد. 
وی خرید یک فروند شناور جرثقیل دار به ارزش 18.5 میلیون دلار و دیگر تجهیزات مورد نیاز به ارزش دو میلیون دلار را از جمله اقدامات تایدواتر برای تجهیز خود طی دو سال اخیر عنوان کرد و گفت: برای انتخاب شریک خارجی تایدواتر با سه شرکت ks ترکیه، salko از کره جنوبی و miko از نروژ مذاکراتی را انجام داد و درنهایت به دلیل داشتن تاییدیه از سازمان بنادر و تجربه بالای بین المللی بخصوص در منطقه ام القصر و تایید از سوی سازمان ملل با شرکت ترکیه ای قرارداد امضا شد. 
مدیرعامل شرکت تایدواتر با بیان اینکه امید می رود طی 5 ماه آینده شاهد خروج اولین شناور مغروق در منطقه خور موسی توسط شرکت ترکیه ای باشیم ادامه داد: در حال حاضر در این منطقه حدود 60 تا 70 شناور مغروق دیگر نیز وجود دارد که امید می رود در طول سال های آینده با خارج سازی آنها آبراه های ایران کاملا امن شود. 
اتابکی همچنین از مذاکره مجدد با سازمان بنادر برای افزایش ارزش قرارداد اولیه خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون پیش بینی هزینه های این پروژه حدود 50 درصد نسبت به سال 85 افزایش یافته و امید می رود بتوان این مذاکرات را به نتیجه رساند. 
وی در خصوص شناور مویرا گفت: خارج سازی این شناور با همکاری تایدواتر به عنوان کارفرما و شرکت دریا کوش در حال انجام است. 
مدیرعامل شرکت تایدواتر در خصوص سرنوشت شناورهایی که خارج می شوند نیز گفت: مسئولیت این شرکت تنها خارج سازی این شناورها و انتقال آنها به 20 مایلی منطقه فعلی است در حالی که پیش از این قرار بود این شناورها به بندر امام منتقل شود که با بررسی های صورت گرفته این تصمیم لغو شد. 
قهرمان صادق اوغلو مدیرعامل شرکت ks ترکیه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این شرکت تجربه خارج سازی بیش از 60 شناور مغروق در خور عبدا... عراق را دارد، ادامه داد: این شرکت هم اکنون نماینده سازمان ملل در عراق برای ایمن کردن آبراه های این کشور در منطقه خلیج فارس است. 
به گفته وی با فعال شدن پروژه های خارج سازی شناور در عراق تا کنون بیش از 65 هزار شغل در این منطقه ایجاد شده و امید می رود در ایران نیز فعال شدن پروژه سالویج به ایجاد اشتغال کمک کند. 
وی فعالیت در منطقه خور موسی را بسیار سخت اعلام کرد و گفت: پائین بودن میدان دید موجب می شود غواصان در این منطقه با خطرات زیادی مواجه باشند. 
صادق اوغلو همچنین از تجهیز کارگاه شرکت ks تا یک ماه آینده خبر داد و افزود: با وارد شدن تکنولوژی و دانش مورد نیاز دو شرکت تایدواتر و ks می توانند در منطقه خاورمیانه شرکای خوبی برای هم باشند. 
در ادامه این جلسه شمس، مدیر پروژه سالویج سازمان بنادر و دریانوردی نیز با بیان اینکه عملیات سالویج در ایران پیش نیازهای زیادی داشته از جمله اینکه با همکاری نیروهای مسلح تا حد زیادی منطقه از وجود تسلیحات نظامی پاکسازی شده است ادامه داد: کوچکترین شناوری که در این قرارداد باید خارج سازی شود بیش از 130 متر طول دارد که عملیات پیچیده و منحصر به فردی را توسط متخصصان ایرانی می طلبد. 
گفتنی است، حجم این هفت فروند شناور مغروق در خور موسی به بیش از 47 هزار تن می رسد که آنرا به بزرگترین پروژه خارج سازی شناور در منطقه خاورمیانه تبدیل کرده است.